Gebrek aan parkeerplek reden afzeggen event

11 maart 2016 | Door redactie

U heeft een prachtige locatie gevonden voor een evenement. Het enige minpunt: de locatie is lastig bereikbaar en parkeerplaatsen zijn onvoldoende aanwezig. Denk niet te snel dat het unieke karakter van uw locatie bezoekers wel zal overtuigen om te komen. Slechte bereikbaarheid en gebrekkige parkeergelegenheid zijn belangrijke redenen om af te zeggen.

Bij het organiseren van een evenement komt veel kijken. Maar een fraaie locatie, een interessant programma en een fijne catering zijn nog geen garantie voor succes. Bij het selecteren van een locatie voor een evenement moet u zeker ook rekening houden met de bereikbaarheid. Is de locatie voor de meeste bezoekers niet te afgelegen? Is deze ook bereikbaar met het openbaar vervoer? Staat de locatie duidelijk aangegeven op Google Maps en andere navigatiesites? Daarnaast kan de parkeergelegenheid voor meer bezoekers dan u denkt een breekpunt zijn. Sommigen zullen het laten afweten als zij menen dat parkeren wel eens lastig zou kunnen worden, ook al zijn zij geïnteresseerd in uw evenement.

Communicatie bereikbaarheid en parkeergelegenheid

Vraag daarom bij het uitzoeken van een evenementenlocatie altijd na hoe het met de parkeerfaciliteiten gesteld is. Sommige locaties bieden bijvoorbeeld een shuttle service, valet parking of parkeerbegeleiding aan, soms als gratis dienst. Geef in de uitnodiging voor uw evenement aan wat bezoekers kunnen verwachten en voeg een routekaart toe. Bij de locatie kunt u zorgen voor bewegwijzering en een eigen shuttle service. Het kan het opkomstpercentage van uw evenement opkrikken.