Geef een koninklijk tintje aan uw evenement!

29 april 2013 | Door redactie

Stel dat uw stichting of vereniging een evenement organiseert. Om er een extra feestelijk tintje aan te geven, wilt u een lid van het Koninklijk Huis uitnodigen. Als de Majesteit dan ook daadwerkelijk komt, is publiciteit gegarandeerd en dat komt uw organisatie ten goede. U doet er verstandig aan om ruim op tijd uw uitnodiging naar Paleis Noordeinde de deur uit te doen.

Leden van het Koninklijk Huis komen niet voor elk evenement opdraven. Bovendien gaat er een grondige voorbereiding aan vooraf. Neem daarom al bijna één jaar van tevoren contact op met een medewerker van de Oranjes en informeer naar de mogelijkheden van een koninklijk bezoek. In het gesprek legt u uit wat voor evenement uw stichting of vereniging organiseert en weet u of het de moeite loont om een uitnodiging te sturen. Als de Koning op uw uitnodiging ingaat, krijgt u een ‘adjudant’ van Paleis Noordeinde toegewezen. Deze contactpersoon zal u begeleiden bij de organisatie, want u zult dan wel rekening moeten houden met het protocol. Houd er eveneens rekening mee dat een koninklijk bezoek extra kosten voor uw organisatie met zich meebrengt.

Bewindspersoon uitnodigen om congres toe te spreken

Ook als u bijvoorbeeld een congres organiseert en u een bewindspersoon wilt uitnodigen om het congres toe te spreken, heeft u te maken met  de nodige voorbereidingen. Een minister of staatssecretaris ontvangt uw uitnodiging graag uiterlijk drie maanden voorafgaand aan het evenement. In uw brief moet u gemotiveerd aangeven waarom u de bewindspersoon wilt uitnodigen, wat het programma is en welke gasten het evenement zullen bezoeken.