Mkb'ers winnen terrein als beste werkgever

2 januari 2018 | Door redactie

Waren het in het verleden nog de multinationals die door werknemers als beste werkgevers werden beoordeeld, dit jaar worden zij ingehaald door de kleintjes: mkb-ondernemingen. De jaarlijkse Top 20 Best Beoordeelde Werkgevers in Nederland van Glassdoor laat deze interessante verschuiving zien.

Mkb-ondernemingen weten hun weg inmiddels goed te vinden naar de top 20. Zij zijn in grotere mate vertegenwoordigd dan een jaar eerder het geval was. Eén van de beste drie werkgevers is dit jaar ook een mkb-onderneming: recruiter Onboard heeft een plekje verworven in de top 3. Zelf geeft het bedrijf aan dat mkb-ondernemingen zo goed scoren omdat ze vaak veel in hun werknemers investeren en uitdagend werk bieden. Ook herkennen en erkennen mkb’ers de invloed van iedere collega op het bedrijfssucces, omdat kleinere ondernemingen ervaren dat deze invloed direct voelbaar is.

Glassdoor bedoeld voor recensies over werkgever

Op Glassdoor kunnen werknemers recensies plaatsen (tools) over hun werkgever, waarbij onder meer aandacht is voor het personeelsbeleid, de werksfeer en de beloning die zij ontvangen voor hun werk. Maar niet alleen werknemers kunnen hun ervaringen achterlaten over werkgevers, ook sollicitanten kunnen aangeven hoe zij het sollicitatieproces hebben ervaren.