Wijzigingen in regels voor personeel per 1 juli 2021

8 juni 2021 | Door redactie

Per 1 juli 2021 treden er enkele wetswijzigingen en regelingen in werking die relevant zijn voor het personeelsbeleid binnen organisaties. Het gaat onder andere over het minimumloon, de coronasteunmaatregelen en oproepkrachten.

De volgende zaken wijzigen per 1 juli 2021:

Een maatregel die al per 1 juni in werking is getreden, is een tijdelijke vrijstelling van de tewerkstellingsvergunningsplicht voor essentieel personeel van start-ups.

Grote plannen voor toekomstbestendige arbeidswetten

Voor grote veranderingen in de arbeidswetgeving is het wachten op de formatie van een nieuw kabinet. De politieke partijen namen in hun verkiezingsprogramma (artikel) allerlei wijzigingen op en ook de SER heeft onlangs geadviseerd ingrijpende veranderingen door te voeren, maar het moet nog blijken of deze wijzigingen in de praktijk haalbaar zijn.

Voor de status van personeelsgerelateerde wetsvoorstellen raadpleegt u het wettenoverzicht van Rendement. Voor een overzicht van de belangrijkste deadlines voor ondernemers, bijvoorbeeld rond subsidieregelingen, gaat u naar de ondernemersagenda. Voor deze pagina’s is een account nodig.

Bijlagen bij dit bericht