Apple laat accu iPad bewust niet 100% opladen

De accu van de nieuwste iPad blijft de gemoederen bezig houden. Onlangs bleek dat de batterij niet volledig oplaadt, maar dat wel op het scherm aangeeft. Apple laat nu weten dat het niet om een fout gaat. Door de batterij van de iPad nooit 100% op te laten laden zou Apple doorladen willen voorkomen. De accu zou zo namelijk langer meegaan.

4 april 2012 | Door redactie

Misschien herinnert u zich het bericht ‘Is uw iPad 3-batterij wel vol na het opladen?’. Daarin kon u lezen dat de iPad aangeeft volledig opgeladen te zijn terwijl dit niet het geval is. Inmiddels heeft Apple gereageerd op de accuproblemen. Het bedrijf zegt dat het een bewuste keuze is om de accu niet helemaal op te laten laden. Door te vroeg aan te geven dat de accu vol is, zou het apparaat door de gebruiker eerder van de stroom af worden gehaald. Zo wordt doorlading of overlading voorkomen. De levensduur van de accu wordt daarmee verlengd, aldus Apple.

iPad-accu ’s nachts opladen

Nu zult u misschien het apparaat toch vaak aan de lader laten liggen terwijl de accu-indicator al op 100% staat. Apple zegt dat u ook dan niet bang hoeft te zijn voor doorladen. De batterij gaat vanaf dat punt namelijk afwisselend opladen en ontladen. Het is dus geen probleem om de iPad een nacht aan de lader te laten liggen.