Besturingssysteem iOS 5 bewaart geheimen

Smartphonefabrikanten liggen constant overhoop met elkaar om patenten. Apple is opvallend vaak bij zulke discussies betrokken. Het lijkt er echter op dat Apple geen zin heeft in een wéér een nieuwe ruzie. Een functie in iOS 5 die erg veel wegheeft van de woordsuggestie in Android is namelijk op het laatste moment ontoegankelijk gemaakt voor de gebruiker. Toch kunt u deze functie gebruiken als u dit wilt.

22 november 2011 | Door redactie

Mocht u al iOS 5 hebben geïnstalleerd op uw iPhone of tablet, dan heeft u een aantal nieuwe functies binnengehaald. Een functie die u niet heeft gezien is autocorrectie; die is namelijk verborgen. Dit is een functie die u tijdens het typen woordsuggesties laat zien. Maar Apple heeft blijkbaar uiteindelijk toch van autocorrectie afgezien. Volgens de geruchten komt dit doordat de functie wel erg veel wegheeft van de manier waarop woordsuggesties worden gedaan op Android-apparaten.

Toch autocorrectie in iOS 5

Het is voor de liefhebber mogelijk om de autocorrectiefunctie toch tevoorschijn te toveren. Wilt u dit graag, download dan het programma iBackUpBot. Door vervolgens de juiste instructies te volgen krijgt u toegang tot de autocorrectiefunctie op uw iOS5-toestel.