De geheimen van het iPhone-toetsenbord

Typen op het digitale toetsenbord van een iPhone of iPad is niet ideaal. Dat zal het waarschijnlijk ook nooit worden, maar Apple heeft wel een paar trucs in iOS 7 verstopt die het typen op een virtueel toetsenbord efficiënter en makkelijker maken.

12 juni 2014 | Door redactie

Ondanks alle innovaties op andere gebieden is het Apple nooit gelukt om typen op het digitale toetsenbord net zo prettig te maken als op de analoge grote broer. Eigenlijk is er sinds het verschijnen van de eerste iPhone weinig aan het toetsenbord veranderd. Wel zijn er door de jaren heen slimme functies aan iOS  toegevoegd die het leed een beetje verzachten.

Tips voor sneller typen in iOS 7

Wist u bijvoorbeeld al van het bestaan van onderstaande mogelijkheden af in iOS 7?

  • Vanaf iOS 7.1 kunt u makkelijker Caps Lock inschakelen. Naast de letter Z is een pijl te zien op een grijze knop. Raakt u die aan, dan wordt de knop wit en de pijl zwart. Hieraan kunt u zien dat Caps Lock is ingeschakeld.
  • Als u een uitroepteken wilt invoeren, moet u op de 123-knop tikken, dan het teken aanraken en dan de ABC-toets selecteren om weer letters te kunnen typen. Er is een snellere manier om te schakelen tussen het ‘lettertoetsenbord’ en het ‘cijfertoetsenbord’. Houd de 123-knop ingedrukt en sleep uw vinger zonder die op te tillen naar het uitroepteken. Zodra u uw vinger optilt, keert u automatisch terug naar de letters.
  • Wilt u een speciaal teken invoegen, bijvoorbeeld een trema op de E, houd dan de juiste letter ingedrukt en kies het juiste teken. Als u het dollar-teken ingedrukt houdt, ziet u verschillende valuta.
  • In plaats van te typen, kunt u alles inspreken en dat door spraakassistent Siri om laten zetten naar tekst.