Google Maps keert terug naar iPhone en iPad

Gebruikte u de Google Maps-app op uw iPhone of iPad om te navigeren, bijvoorbeeld als u voor uw werk ergens moet zijn? Na een paar maanden van afwezigheid is de app weer te downloaden in de iTunes Store. Apple deed de applicatie in de ban bij de laatste softwareupdate, en installeerde eigen navigatieapp Maps. Maar daar was lang niet iedereen blij mee.

13 december 2012 | Door redactie

Misschien heeft u wel geweldige ervaringen met kaartendienst Maps van Apple. U bent dan toch echt in de minderheid. Toen het bedrijf een tijdje terug de Google Maps-app verving door zijn eigen navigatie-app Maps, kreeg het bedrijf een stortvloed aan kritiek en hoon te verduren. Een toch best bekende locatie als Station Amsterdam Centraal was bijvoorbeeld niet terug te vinden op de kaart. Het Zweedse Gothenburg bestond opeens niet meer, en – voor als u het nog niet wist – Berlijn ligt tegenwoordig op Antarctica. Een natte en koude bedoening, als u de navigatieinstucties op uw smartphone letterlijk opvolgt.

Straatniveau bekijken met Google Street View

Nog los van deze bizarre slordigheden werd Google Street View zeer gemist. Met deze functie in Google Maps kunt u namelijk op straatniveau straten en locaties bekijken. En dat is makkelijk als u ergens voor de eerste keer naar toe moet. U kunt de route namelijk eerst even ‘proeflopen’. De Google Maps-app kunt u inmiddels weer downloaden voor uw iPhone en iPad.