iOS 8.3 verschijnt samen met Nederlands Siri

De geruchten gingen al dat u in april in het Nederlands kon converseren met Siri, en dat bleek waar te zijn. iOS 8.3 heeft officieel het levenslicht gezien. Na het binnenhalen van iOS 8.3 hoeft u opdrachten niet meer in het Engels te geven aan Siri; u kunt de spraakassistente gewoon op de Nederlandse taal instellen.

10 april 2015 | Door redactie

Ineens was daar de melding dat iOS 8.3 klaar stond om te downloaden. Nederlandse gebruikers hebben met smart gewacht op deze update omdat spraakassistent Siri vanaf iOS 8.3 de Nederlandse taal ondersteunt. Naast Nederlands verstaat Siri nu ook acht andere talen: Braziliaans-Portugees, Engels (zoals gesproken in India en Nieuw-Zeeland), Deens, Russisch, Thai, Turks en Zweeds.

Nieuw toetsenbord in iOS 8.3

In iOS 8.3 zijn ook verschillende nieuwe emoticons toegevoegd en is het toetsenbord aangepast. Veel gebruikers klaagden namelijk over de punt-toets. Die was te groot en zat op een onhandige plek, waardoor gebruikers er om de haverklap per ongeluk op tikten met hun vinger. Daarnaast kunnen iPads, iPhones en iPods met het binnenhalen van de update draadloos verbonden worden met CarPlay. Dit is een systeem om iOS-apparaten mee te koppelen aan het entertainmentsysteem van auto’s