iPhone 5 en iOS 6 verslinden veel data

Heeft u net een iPhone 5 gekregen of heeft u een ander Apple-apparaat voorzien van iOS 6, let dan op. De standaardinstellingen van iOS 6 – voorgeïnstalleerd op de iPhone 5 – zorgen ervoor dat er onnodig veel data worden verstuurd. Loop daarom de instellingen van uw iOS 6-toestel na om te voorkomen dat u de datalimiet met rasse schreden nadert.

28 september 2012 | Door redactie

De iPhone 5 heeft Nederland bereikt. Wie het iOS 6-toestel in handen krijgt, moet eerst goed naar de instellingen kijken. Dat geldt overigens niet alleen voor de iPhone 5, maar voor alle 3G-apparaten van Apple die draaien op iOS 6. Veel applicaties hebben in iOS 6 standaard toestemming om uit zichzelf data te versturen. Vooral de apps iCloud Documents, iTunes en Reading List verbruiken achter de schermen onnodig veel data. U kunt die instellingen beter aanpassen.

Instellingen iOS 6 en iPhone 5 wijzigen

Ook de instellingen van iTunes en de App Store zijn niet in uw voordeel. U kunt die programma’s beter geen toestemming geven om automatisch updates te versturen. Woont u dicht bij de grens, zet dataroaming dan maar uit. Voor u het weet krijgt u van uw werkgever een pittige rekening gepresenteerd omdat uw toestel gebruik heeft gemaakt van een buitenlands netwerk. Die tip geldt niet alleen voor de iPhone 5 en iOS 6, maar voor alle smartphonebezitters die op de grens wonen.