iPhone 5S kampt met dodelijk blauw scherm

De iPhone 5S is inmiddels ook op de Nederlandse markt verschenen. Helaas heeft de iPhone 5S nog wat last van kinderziektes. Zo wordt er door veel gebruikers geklaagd over een zogeheten Blue screen of death, ook wel bekend als BSOD. Waarschijnlijk wordt het probleem op de iPhone 5S pas opgelost in de volgende versie van iOS 7.

1 november 2013 | Door redactie

Verschillende iPhone 5S-gebruikers klagen erover: ineens loopt de software vast en kijkt de gebruiker tegen een blauw scherm aan. ‘Blue screen of death’ of BSOD wordt dit scherm ook wel genoemd. BSOD verscheen in het verleden ook vaak op computers waarop Windows draaide. Nu is de beurt aan de iPhone 5S. Het probleem doet zich vooral voor als u op de iPhone 5S wisselt tussen apps of de Apple-software iWork gebruikt.

iPhone nog niet verlost van BSOD

Heeft u last van BSOD op uw iPhone 5S, dan is er slecht nieuws te melden. De nieuwste versie iOS 7 – versie 7.0.2 – lost het probleem niet op. De verwachting is dat iOS 7.0.3 een einde maakt aan BSOD, maar dat is nog niet bevestigd door Apple. In de tussentijd kunt u het probleem beperken door de synchronisatie met iCloud uit te zetten voor de iWork-apps.