iPhone-lader inruilen om oververhittingsrisico

Apple roept klanten op om bepaalde iPhone-laders in te wisselen voor een nieuw exemplaar. Laders die tussen oktober 2009 en september 2012 zijn meegeleverd met de iPhone blijken gevaarlijk. De kans op oververhitting is namelijk aanwezig. Daarom kunnen klanten deze laders gratis inruilen voor een nieuwe.

18 juni 2014 | Door redactie

Belt u met een iPhone 3GS, 4 of 4S die tussen oktober 2009 en september 2012 is geleverd, of heeft u in die periode een losse adapter gekocht, dan is uw lader mogelijk gevaarlijk. Dit type lader raakt in sommige gevallen oververhit, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Apple neemt geen risico en roept klanten op om de bewuste adapter in te leveren. In ruil daarvoor krijgen ze gratis een nieuwe mee.

Lader inleveren bij Apple Store

Twijfelt u of u de bewuste lader in uw bezit heeft, kijk dan even naar het modelnummer. Dat vindt u tussen de polen van de stekker. Is het modelnummer ‘A1300’, dan heeft u een van de gevaarlijke adapters in uw bezit. In de afbeelding hieronder ziet u waar u de lader nog meer aan kunt herkennen. U kunt het risicovolle accessoire inruilen bij een Apple Store of een andere erkende Apple-partner. Vergeet niet uw iPhone mee te nemen. Het serienummer daarvan moet namelijk worden geverifieerd.

Oververhitting lader iPhone, bron: Apple