iPhone moet het zonder Firefox stellen

U hoeft in de nabije toekomst geen Firefox te verwachten op de iPhone of de iPad. Firefoxmaker Mozilla heeft laten weten de browser niet beschikbaar te stellen voor de iPhone en de iPad. Apple stelt namelijk strenge voorwaarden aan browsers. Mozilla is niet van plan daarin mee te gaan.

13 maart 2013 | Door redactie

Mozilla, Google en Microsoft kunnen niet zomaar een browser voor de iPhone of iPad uitbrengen. Apple eist dat bepaalde softwareonderdelen – de zogenoemde rendering- en Javascript-engine – van Safari worden gebruikt. Mozilla heeft hierom besloten om Firefox niet uit te brengen voor de iPhone en de iPad. De eis van Apple komt er namelijk op neer dat Mozilla een Safari-schil om Firefox heen moet bouwen.

Alleen Firefox met eigen schil

Mozilla wil Firefox alleen naar de iPad en iPhone brengen met de eigen ‘schil’. Zo lang Apple weigert om browsers toe te laten die gebruikmaken van andere software, zal Firefox volgens Mozilla niet naar de iPhone en iPad komen. Ook Internet Explorer is niet beschikbaar voor de populaire apparaten. Mobiele browsers Google Chrome en Opera Mini zijn wel te vinden in de app-store.