Office voorlopig nog niet in zicht voor iPad

Het blijft een groot gemis voor iPad-gebruikers: Microsoft Office is nog altijd niet beschikbaar voor deze tablets. Voorlopig moet u het zonder de officiële app blijven doen. Microsoft heeft laten weten dat het pas gaat werken aan Office voor de iPad nadat de touch-versie voor Windows af is. Gelukkig zijn er goede alternatieven op de iPad.

16 oktober 2013 | Door redactie

Microsoft heeft beloofd om een Office-app voor de iPad uit te brengen. Wanneer de heuglijke dag is waarop dat gebeurt, blijft echter in nevelen gehuld. De Office-app is weer vooruit geschoven. Eerst zal Microsoft een touch-variant van het populaire kantoorpakket voor Windows uitbrengen. Daarna wordt er gestart met de ontwikkeling van de langverwachte iPad-variant. Met de touch-versie van Office is het concern nu bezig.

Toch kantoorsoftware op de iPad

Gelukkig zijn er alternatieven voor Office op de iPad. Een rondje in de App Store wijst al snel uit dat er genoeg apps zijn die kantoorsoftware bieden. Wat dacht u bijvoorbeeld van QuickOffice of Documents2Go? Ook gaat Apple zelf de concurrentie aan met Pages, Numbers en Keynotes. Alternatieven voor respectievelijk Word, Excel en PowerPoint.