Ook de iPhone mag nu meedoen met NL-Alert

Afgelopen jaar is er grootschalig getest met alarmdienst NL-Alert. Als u met een iPhone op zak loopt, kreeg u tijdens die testen geen berichtje van NL-Alert. Bij de volgende test zou er op uw iPhone wel een inkomend berichtje moeten verschijnen. Met de komst van iOS 7 is de iPhone namelijk geschikt voor NL-Alert. U moet daar wel even wat moeite voor doen.

20 september 2013 | Door redactie

De iPhone is voortaan ook geschikt om berichten te ontvangen van NL-Alert. Voorwaarde is dat u de nieuwste versie van het Apple-besturingssysteem, iOS 7,  geïnstalleerd heeft op uw toestel en een update heeft ontvangen van uw provider. Is uw provider KPN, Vodafone of T-Mobile, dan is onlangs de update verschenen op uw iPhone.  

Instellingen iPhone aanpassen

U moet wel sleutelen aan uw instellingen om de berichten te kunnen ontvangen op uw iPhone. De optie om NL-Alertberichten te ontvangen, is niet standaard ingeschakeld. Het binnenhalen van de update doet u via Instellingen. Vervolgens gaat u naar het Berichtencentrum en schakelt u de optie Noodmeldingen in. Het inschakelen van de optie garandeert overigens niet dat u bij de volgende test een melding ontvangt. NL-Alert is nog aan het onderzoeken of de iPhone in de praktijk de berichten ontvangt. De volgende landelijke test vindt plaats op 4 november om 12.00.