Prijzen in de app-store naar boven aangepast

Wilt u een betaalde app downloaden voor uw iPhone of iPad, dan bekruipt u mogelijk het gevoel dat u daar ineens meer voor moet betalen. Nou, dat klopt ook inderdaad. Apple heeft de prijzen van de apps aangepast. Hoe duurder de app al was, hoe meer het scheelt.

12 januari 2015 | Door redactie

Apple heeft de prijzen in de appstore verhoogd. Weliswaar gaat het niet om grote bedragen, maar de prijs van de goedkoopste categorie staat nu met € 0,99 min of meer op een euro. Duurdere apps stijgen ook meer in prijs. Een app van voorheen € 4,49 moet nu € 4,99 gaan kosten. De reden voor deze verhoging is waarschijnlijk een BTW-dingetje; tot nu toe profiteerde Apple van een belastingvoordeel in Ierland, het land van het Europese hoofdkantoor. Apple droeg slechts 15% af, maar dat voordeel is nu vervallen. Apple berekent nu dus de hogere BTW-tarieven door.

Google bemoeit zich niet met tarieven

Google past de prijzen van betaalde apps in Google Play niet zelf aan. De makers van de apps mogen hier zelf bepalen of ze de tarieven willen veranderen. Het kan een idee zijn om de apps die u graag wilt kopen, eerst een tijdje te volgen. Soms stunten de makers door de app tijdelijk voor niets aan te bieden.