Twaalf iOS 5-apps, dertien ongelukken?

U moet er toch niet aan denken: u heeft net een leuke app gekocht en die loopt dezelfde dag nog volledig vast. Als u een iPhone heeft is de kans op dat scenario een stuk groter dan bij een Android. Vooral met iOS 5 is de kans op een app die crasht aanzienlijk. Dat zou kunnen komen omdat veel apps nog niet geschikt zijn voor de nieuwste versie van iOS.

22 februari 2012 | Door redactie

Een app die crasht is nooit leuk. Vooral als u ervoor heeft betaald, kunt u daar flink chagrijnig van worden. Het bedrijf Critterism heeft twee weken lang bijgehouden hoe vaak Android- en iOS-apps het begeven. Het ging tijdens de steekproef duidelijk vaker mis bij iOS, dan bij Android. Er waren opvallend vaak problemen bij toestellen waarop iOS 5 of 5.0.1 stond geïnstalleerd. Zo stond 29% van de apps die het lieten afweten op een toestel met iOS 5.0.1.

Updates iOS 5 niet meteen beschikbaar

Dat zou kunnen komen doordat Apple nieuwe versies van apps niet meteen in de App Store plaatst. Die moeten eerst door de controle heen komen. Ook al heeft de ontwikkelaar dus al een update uitgebracht voor iOS 5, dan kan het zijn dat de oude versie nog in de App Store staat. Updates voor Android Apps worden wel meteen in Android Market gezet. Heeft u dus te maken met een app die regelmatig crasht, controleer dan of er ondertussen niet een update beschikbaar is. Grote kans dat de update het probleem verhelpt.

bron: http://blogs-images.forbes.com/tomiogeron/files/2012/02/crashes-ios-android-1.png