Wat heeft de iPad het zakenleven te bieden?

De iPad is voor velen een leuk hebbedingetje. Of de gadget ook zakelijk zijn vruchten afwerpt, daar zijn bedrijven nog niet helemaal uit. Verschillende organisaties zijn aan het testen of de populaire tablet iets kan toevoegen. Hoewel de iPad zich grotendeels op consumenten richt, zijn er handige functies toegevoegd die de zakelijke gebruiker zullen bekoren.

2 oktober 2012 | Door redactie

Is de iPad zakelijk interessant? De meningen hierover zijn verdeeld. Of het paradepaardje van Apple een hit wordt in het bedrijfsleven, moet nog blijken. Aan Apple zal het niet liggen. De iPad-maker heeft namelijk genoeg functies toegevoegd die voor de zakelijke gebruiker van pas komen.

Zakelijke functies iPad

Logt u met uw privé-tablet in op het bedrijfsnetwerk of bent u een van de pioniers die een iPad van de zaak heeft, dan zult u de volgende functies wellicht interessant vinden:

  • Net als in Windows kunt u mappen creëren. Dat doet u door met uw vinger een app aan te raken totdat het icoontje begint te schudden. Sleep het icoontje nu naar een andere app en laat los. De iPad maakt nu een map met daarin de twee apps.
  • Op een zakelijke iPad zal meer gevoelige informatie staan dan op een privé-apparaat. Gelukkig kunt u instellen dat alle data worden gewist als het wachtwoord 10 keer achter elkaar verkeerd wordt ingetoetst. U stelt dat in via Instellingen > Algemeen > Codeslot.
  • Maakt het bedrijf gebruik van een VPN-verbinding, dan kunt u daar ook op inloggen met de iPad. Tik op Algemeen en dan op Netwerk om verbinding te maken met VPN.
  • U kunt met de Apple-tablet ook screenshots maken, bijvoorbeeld om te mailen naar uw collega. Druk daarvoor tegelijk op de Home-knop en op de Aan/uit-knop. Screenshots vindt u terug in de Fotogalerij.