Wel of geen bug in nieuwe versie iOS 9.3

Bezitters van een iPhone of iPad die nog niet de laatste versie van het besturingssysteem hebben gedownload, wordt geadviseerd daar even mee te wachten. De update iOS 9.3. zou een hardnekkige bug bevatten. Die is er de oorzaak van dat gebruikers geen links kunnen openen met onder andere Safari en Whatsapp.

30 maart 2016 | Door redactie

Wilde u al helemaal enthousiast beginnen met het downloaden van de update IOS 9.3, wacht daar nog maar even mee. Op fora verschenen de afgelopen dagen berichten over een bug in de nieuwe versie van het besturingssysteem van Apple. Inmiddels heeft ook Apple laten weten dat door een fout in de update gebruikers van de iPhone en iPad geen links meer kunnen openen met Mail, Safari, WhatsApp en andere apps. Wie op de url klikt, doet dat tevergeefs en wie blijft klikken loopt zelfs risico dat de app crasht. Heeft het probleem zich eenmaal voorgedaan dan lijkt het niet meer te herstellen.

Twijfels of iOS 9.3 oorzaak is

Ook in het bericht Night Shift het nieuwe snufje van iOS 9.3 kon u lezen over de nieuwe handigheidjes van de update van het besturingssyteem. Toch zijn er twijfels of de update iOS 9.3 de oorzaak van het probleem is. Via iCulture hebben zich ook gebruikers van het oudere iOS 9.2.1. gemeld met vergelijkbare problemen. Apple geeft aan binnenkort met een oplossing te komen. De eerdere post van Apple met een nieuwe update van iOS 9.3. voor oudere iPhones en iPads, is niet geschikt om dit probleem te voorkomen. Bent u al getroffen door de bug, dan kunt u niet meer doen dan afwachten. Herstarten of terug naar fabrieksinstellingen helpt niet. Op fora worden wel diverse oplossingen genoemd maar die lijken willekeurig te werken.