250 KB voor minuutje bellen met WhatsApp

De belknop van WhatsApp is al beschikbaar voor alle Android-gebruikers. En volgens de geruchten kunnen iPhone-gebruikers binnenkort ook bellen via WhatsApp. Maar de hamvraag is: hoeveel data verbruikt u eigenlijk tijdens een WhatsApp-telefoongesprek?

2 april 2015 | Door redactie

Als u de belfunctie van WhatsApp gebruikt, zult u meestal het zekere voor het onzekere nemen en wifi inschakelen. Maar er is niet altijd wifi in de buurt. Natuurlijk is het dan verstandig om gebruik te maken van uw belminuten, maar stel dat u toch vanuit de mobiele databundel zou bellen via WhatsApp; hoeveel data zou u dat dan kosten? Uit een steekproef van de website AndroidPlanet blijkt dat u pakweg 250 KB verbruikt per minuut.

WhatsApp zuiniger dan Skype

Voor elke vier minuten moet u dus ongeveer 1 MB inleveren. Dat tikt snel aan, maar als u zich hier bewust van bent, kunt u rustig een keertje bellen via WhatsApp als u even geen wifi heeft. U kunt het resultaat van deze steekproef overigens niet doortrekken naar andere VoIP-apps; Skype verbruikt bijvoorbeeld een stuk meer data.