Facebook gaat de strijd graag aan met WhatsApp

‘Wat WhatsApp kan, kunnen wij beter’. Zoiets moeten de mensen bij Facebook hebben gedacht. De Facebook Messenger-app is namelijk verrijkt met een heuse belfunctie. Met deze zet blijft Facebook Messenger WhatsApp weer even voor; gebruikers kunnen namelijk ook videobellen met de functie.

30 april 2015 | Door redactie

Als u de laatste update van de Facebook Messenger-app nog niet heeft binnengehaald, doe dat dan snel. In de meest recente versie van de app kunt u namelijk VoIP-bellen met andere gebruikers. Als er een wifi-netwerk in de buurt is, kunt u dus gratis bellen. U moet wel even zoeken om de belknop te vinden; als u een nieuw gesprek met een contactpersoon start, ziet u rechtsboven het informatie-icoontje staan; klik daarop. U komt nu op de contactpagina van de gebruiker. In het midden van de pagina ziet u dan de belknop staan ­– zowel in iOS als Android.

Videobellen via Facebook

Ook is er meteen een videobelfunctie toegevoegd. Tijdens een chatgesprek kunt u rechtsboven klikken op het camera-icoon om te videobellen. Als het icoontje grijs gekleurd is, kunt u niet videobellen. Maar is het blauw, dan is de ander beschikbaar voor een videogesprek. Het maakt voor videobellen in Facebook Messenger niet uit of uw gesprekspartner gebruikmaakt van een andere smartphone of van een webcam.