Foutje in nieuwste versie Skype

Wie Skype gebruikt op zijn desktop kan geconfronteerd worden met een foutieve weergave van de gespreksgeschiedenis. Berichten worden niet op volgorde gepresenteerd. De oorzaak is niet bekend.

31 december 2015 | Door redactie

Zakelijk chatten gebeurt bij veel bedrijven gewoon via het programma Skype. Deze videochatdienst van Microsoft is immers vrij verkrijgbaar en makkelijk in het gebruik. Gebruikt u Skype op uw Windows-desktop dan kunt u geconfronteerd worden met een vreemde weergave van uw chatgeschiedenis. Oudere berichten worden weergegeven tussen nieuwe recente berichten waardoor de volgorde van het gesprek niet meer klopt. De oorzaak van deze fout is niet bekend, zo liet Microsoft weten.

Oplossing door gebruik oudere versie 

Waarschijnlijk heeft het optreden van de fout te maken met een bug in de nieuwste versie van het programma. De oplossing voor het probleem blijkt eenvoudig, maar wel een beetje onhandig. Wilt u weer een chronologische weergave van de gesprekken in uw chatgeschiedenis, dan moet u de nieuwste versie van het chatprogramma inruilen voor een oudere versie. U moet dus terugkeren naar versie versie 7.17.0.104 of versie 102. Een andere oplossing is om u bij Skype aan te melden door de url Skype.com in uw browser in te tikken. Onder de knop Help in het programma, bij de optie Over Skype, vindt u welke versie u in gebruik heeft.