WhatsApp-gesprek op iPhone te onderscheppen

Bent u fervent gebruiker van WhatsApp op de iPhone, wees u er dan van bewust dat uw gesprekken relatief makkelijk te onderscheppen zijn. WhatsApp versleutelt de berichten namelijk niet op iPhones, waardoor een kwaadwillende met u mee zou kunnen lezen zonder dat u iets merkt.

21 mei 2015 | Door redactie

Misschien herinnert u zich nog dat WhatsApp een paar jaar geleden in het nieuws kwam vanwege de slechte beveiliging. Berichten werden onversleuteld heen en weer gestuurd, waardoor kwaadwillenden vrij spel hadden. Inmiddels heeft WhatsApp het beveiligingsmanco in orde gemaakt, maar alleen op Android-toestellen. Berichten worden op een Android-apparaat versleuteld en op de smartphone van de ontvanger weer ontcijferd.

Niet whatsappen via openbare wifi

Gebruikt u de app op een iPhone, dan loopt u dus nog altijd het risico dat cybercriminelen uw gesprekken onderscheppen. Vooral als u een openbare wifi-hotspot gebruikt om berichten te versturen, liggen uw gesprekken voor het grijpen. Wees dus voorzichtig met het gebruik van WhatsApp op de iPhone als u op een openbaar wifi-netwerk ingelogd bent.