WhatsApp heeft geluisterd naar uw wensen

Er is een update van WhatsApp verschenen die nieuwe mogelijkheden meebrengt. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om aan ieder gesprek een ander meldingsgeluid te hangen. Daarnaast kunt u een reeds gelezen gesprek weer als ongelezen markeren. Maar denk niet dat u daarmee de blauwe vinkjes kunt manipuleren.

29 juli 2015 | Door redactie

WhatsApp heeft het in de nieuwste versie mogelijk gemaakt om notificaties voor individuele gesprekken in te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld verschillende geluidjes koppelen aan zakelijke- en privégesprekken zodat u meteen kunt signaleren dat er een werkgerelateerd bericht binnenkomt. Andere nieuwigheidjes zijn het per gesprek instellen van de trilintensiteit en het wel of niet tonen van een melding in de taakbalk.

Blauwe vinkjes blijven staan

Als u in de nieuwe versie van WhatsApp in de gesprekkenlijst een conversatie met uw vinger ingedrukt houdt, verschijnt er een menu. Dat is op zich niet nieuw, maar de toevoeging van de optie ‘markeren als ongelezen’ wel. Als u daarop tikt en de app opnieuw opent, ziet u staan dat u nieuwe berichten heeft in het bewuste gesprek. Het is daarbij goed om te weten dat het afleverbewijs – in de vorm van de twee blauwe vinkjes – gewoon blijft staan op het toestel van de verzender. De vernieuwde versie van WhatsApp is nog niet in de Play Store en de App Store te vinden. Toch kunt u de update binnenhalen, via de website van WhatsApp.