WhatsApp videobellen nu met acht deelnemers

Het aantal personen dat deel kan nemen aan een WhatsApp video- of voice-groepsgesprek, is uitgebreid van 4 naar 8. Gebruikers moeten daarvoor een update installeren. In het licht van de coronacrisis lijkt de populaire chatdienst bepaalde aanpassingen versneld door te voeren.

30 april 2020 | Door redactie

Stuk voor stuk moeten alle deelnemers de nieuwste Whats-App update op hun telefoon hebben geïnstalleerd, willen ze het maximum van 8 personen kunnen halen. Vooralsnog is deze alleen nog maar beschikbaar in de App Store voor iOS. In de Google Play Store laat de update nog even op zich wachten. Voor telefoons die draaien op het Android-systeem is de update al wel te downloaden via de website van WhatsApp. Wellicht dus binnenkort ook in de Play Store.

Laagdrempelig medium

Door het maximum aantal van 8 deelnemers, is WhatsApp videovergaderen in de werkkring vooral geschikt voor kleine teams of een-op-een contact. Toch is het een uitkomst voor het verplichte thuiswerken momenteel. Het voordeel is dat WhatsApp zowel voor iOS- als Androidgebruikers werkt en dus op iedere telefoon toepasbaar is. En omdat bijna iedereen wel weet hoe WhatsApp werkt, is het ook een laagdrempelig medium. Bovendien is het gratis. Nadeel is dat de gebruikersinformatie gedeeld wordt met Facebook, er geen scherm gedeeld kan worden en het ook lastiger is om bestanden te delen. De vraag is ook of dat wel wenselijk is, met het oog op de privacy.

Zo gaat u te werk

• Start het videobellen met één van de deelnemers.
• Tik in het gespreksvenster rechts bovenaan op het deelnemer-toevoegen-icoontje.
• Kies de betreffende persoon uit de lijst en voeg hem toe.

Videovergaderen door corona mateloos populair

Door de coronapandemie is videobellen op dit moment wereldwijd ongekend populair. Om toch vrienden en familie te kunnen zien, wordt er massaal gebruik van gemaakt, niet alleen via computerschermen en laptops, maar ook met smartphones. Videobellen via WhatsApp kan met maximaal 8 deelnemers. Voor het videobellen met grotere groepen zijn er andere opties, zoals GoToMeeting, Google Meet of Skype.

Bijlagen bij dit bericht