Betrokkenheid vergroten met MVO

4 juni 2015 | Door redactie

Het is altijd fijn als uw medewerkers tevreden zijn over hun werk. Tevredenheid zegt echter niets over de productiviteit van uw medewerkers. Medewerkers moeten betrokken zijn om goed te kunnen presteren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan helpen om de betrokken van uw medewerkers bij uw organisatie te vergroten. Een onderzoek van 1%Club biedt u nieuwe inzichten in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Een onderzoek van 1%Club naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Medewerkersbetrokkenheid onder 20 grote organisaties in Nederland biedt u inzichten in het vergroten van de betrokkenheid van uw medewerkers. Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat medewerkers de voorkeur geven om te werken voor een organisatie die maatschappelijk verantwoord onderneemt. Medewerker willen niet voor een ‘foute’ organisatie werken. Ook is het belangrijk dat deelname aan MVO-projecten binnen de organisatie niet verplicht is voor medewerkers en dat u als leidinggevende actief deelneemt aan het MVO-beleid van uw organisatie en het beleid oprecht ondersteunt. 

Medewerkerstevredenheid zegt niets over de productiviteit

Uit een grootschalig onderzoek van Effectory (2015) onder 400.000 werknemers in Nederland, blijkt dat maar liefst 81% van de werknemers tevreden is over de organisatie, werkplek, werksfeer en secundaire arbeidsvoorwaarden. Werknemerstevredenheid zegt echter niets over de productiviteit van werknemers. Om goede bedrijfsresultaten te boeken, heeft u betrokken medewerkers nodig. Helaas blijkt slechts 38% van de werknemers zich betrokken te voelen bij de organisatie en zichzelf als bevlogen te beschrijven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) kan u helpen de betrokkenheid van uw medewerkers te vergroten.