Denk bij inkopen ook aan het milieu

7 maart 2012 | Door redactie

Bent u belast met de inkoop van bijvoorbeeld drukwerk, dan vergeet u daarbij natuurlijk niet aan het milieu te denken. Dus kiest u voor leveranciers die werken met papier dat gemaakt is van hout uit verantwoord beheerde bossen. Maar u kunt nog meer doen. Ook als u een aannemer zoekt voor de verbouwing van het bedrijf bijvoorbeeld, kunt u letten op het FSC-keurmerk. Dat wordt steeds makkelijker.

Verantwoord papier inkopen is inmiddels heel gewoon. Maar ook voor andere zaken kunt u letten op het FSC-certificaat. Denk eens aan verbouwingen of bouwactiviteiten die uw bedrijf bij derden uitzet. Ook daarbij worden producten van hout gebruikt. Als u zeker wilt weten dat uw leverancier met ‘goed’ en dus duurzaam geproduceerd hout werkt, kunt u sinds kort op een digitale kaart naar FSC-gecertificeerde aannemers of bouwbedrijven in uw regio zoeken. Inmiddels zijn er meer dan 600 bedrijven die u op de kaart vinden.

Hout met FSC-keurmerk

Denk dus ook aan het milieu als de deuren of kozijnen in het bedrijfspand vervangen moeten worden, of als u kantoormeubilair wilt gaan aanschaffen. FSC staat voor Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer) en is een internationale organisatie die verantwoord beheer van bossen stimuleert. Naast houtproducten is er ook papier met het FSC-keurmerk. Dit wordt van hout uit duurzaam beheerde bossen gemaakt, of van papier dat is gerecycled. Een overzicht van ‘duurzame’ drukkerijen vindt u op de website van het keurmerk.