Werkgever gaat de werkvloer op

Tijdens de Nationale MeewerkWeek van 16 tot en met 20 november gaan managers en directeuren de werkvloer op om samen met de werknemers hun handen uit de mouwen te steken. Goed voor de baas om eens te ervaren hoe het is om te werken achter de balie, bij de lopende band of de helpdesk.

6 november 2015 | Door redactie

Het doel van de Nationale MeewerkWeek is dat werkgevers, bestuurders, managers en kantoormedewerkers minimaal twee uur aan de slag gaan bij de basis van hun eigen organisatie. dat wil zeggen: op de wekvloer, daar waar het eigenlijke werk plaatsvindt. Dit sluit aan bij de ideeën over maatschappelijk verantwoord ondernemen waarbij meer rekening wordt gehouden met de behoeften van mensen. Voor de werkgever heeft dit als voordeel dat hij inzicht krijgt in de processen die spelen op de werkvloer. Zo ontstaat er mogelijk meer begrip voor zaken die niet helemaal lekker lopen. Op nationalemeewerkweek.nl kunt u uw organisatie opgeven om mee te doen aan de Nationale MeewerkWeek.

Breng de Nationale MeewerkWeek onder de aandacht

Uw organisatie krijgt dan ondersteuning in de vorm van persberichten en interne promotiemiddelen om de MeewerkWeek onder de aandacht te brengen. Het is wel handig om iemand aan te stellen die het meewerken organiseert en de werkgever voorbereidt op wat hij gaat doen. Dat voorkomt chaos en zorgt ervoor dat de manager ook daadwerkelijk aan de slag kan. Wijs bijvoorbeeld per afdeling een collega aan die de leidinggevende wegwijs maakt en begeleidt. Na afloop is het leuk als de managers hun ervaringen delen via het intranet of in de nieuwsbrief.