15 maart ook stemmen op Eindhoven Airport

16 februari 2017 | Door redactie

Luchthaven Schiphol biedt de dienst al enkele jaren aan, en dit jaar kan het ook op Eindhoven Airport: uw politieke stem uitbrengen. Op 15 maart 2017 is op Eindhoven Airport een stembureau voor de Tweede Kamerverkiezingen te vinden.

Komende 15 maart kunt u tussen 05.30 uur en 18.00 uur op Eindhoven Airport uw stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. In de terminal van de luchthaven zal een tijdelijk stembureau verrijzen. Handig voor (zaken)reizigers (tool) die en route nog snel hun stem willen uitbrengen. Op Schiphol is dit ook mogelijk. Die luchthaven biedt de dienst al enkele jaren aan. De kleinere Nederlandse luchthavens (Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport, Lelystad Airport, et cetera) doen dit vooralsnog niet, maar hebben gezegd de sympathieke actie op de agenda te zetten.

Verschil stempas en kiezerspas

Stemgerechtigden die gebruik willen maken van de stemdienst op een van de twee luchthavens moeten wel goed opletten: een stempas is namelijk niet hetzelfde als een kiezerspas. Een stempas is het oproepbiljet dat iemand thuis ontvangt. Hiermee kan echter alleen in de eigen gemeente worden gestemd, in dit geval dus alleen door inwoners van gemeenten Eindhoven en Haarlemmermeer. Pas door de stempas voor een kiezerspas om te ruilen, is stemmen op andere plekken in het land mogelijk.