Actueel reisadvies in de palm van uw hand

De ene zakenreis vergt meer voorbereiding dan de andere. Dat hangt onder meer af van de bestemming en de frequentie waarmee uw manager er naartoe reist. In alle gevallen is actuele reisinformatie belangrijk. Een nieuwe app van het ministerie van Buitenlandse Zaken kan hierbij helpen. De gratis applicatie genaamd ‘BZ Reisadvies’ geeft actuele reisadviezen en hulp bij noodgevallen. Ook nuttig als u zelf op vakantie gaat.

19 juni 2012 | Door redactie

‘BZ Reisadvies’ is verkrijgbaar voor iPhones en Android-toestellen. In de applicatie vindt u onder meer nieuwsberichten en actuele reisadviezen, ingedeeld per land. U kent ze wel: de officiële waarschuwingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken die variëren van ‘Geen bijzondere veiligheidsrisico’s’ (IJsland bijvoorbeeld) tot ‘Alle reizen worden ontraden’ (momenteel Syrië). Ook vindt u in de app de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades en consulaten. Heeft u de app eenmaal geïnstalleerd, dan kunt u deze ook offline gebruiken op plekken waar geen internetverbinding voorhanden is. U moet hem natuurlijk wel vlak voor vertrek updaten.

BZ Reisadvies downloaden

U kunt de app downloaden via uw Appstore en op minbuza.nl/app. Naast de applicatie heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een nieuw Twitter-account geopend: op @Bzreisadvies kunt u de meest actuele reisadviezen vinden, die u kunt delen via social media.