AED4.eu-app als reddende engel

Het UMC St. Radboud heeft een levensreddende applicatie ontwikkeld. Met deze app kunnen alle automatische externe defibrillators (AED’s) in de buurt worden gelokaliseerd. Wijs uw bedrijfshulpverlener hier eens op, zodat hij nooit te laat zal zijn bij het redden van een leven!

20 januari 2011 | Door redactie

De applicatie draagt de naam AED4.EU en is verkrijgbaar voor de iPhone en voor smartphones met een Android-besturingssysteem. De applicatie ziet tijdens het opstarten de locatie van de gebruiker en zoekt direct naar AED's in de buurt. Vervolgens verschijnen er een aantal opties, zoals het bellen van de locatie waar de AED geregistreerd staat of het bekijken van de routebeschrijving naar de AED in Google Maps. Zo kan uw bedrijfshulpverlener snel te hulp schieten tijdens bedrijfsuitjes of als u met een groep collega's op pad bent! Ook u kunt deze applicatie uiteraard gebruiken als de nood hoog is.

Website AED4.eu

Het UMC St. Radboud heeft ook een website waar alle AED's in Nederland zijn te vinden. Maar omdat nog niet veel mensen deze website weten te vinden, wilde de organisatie een alternatief bieden. Met de stijgende cijfers van het aantal smartphone-gebruikers in het achterhoofd, kwam de organisatie op het idee om een applicatie voor een smartphone te ontwikkelen die levens kan redden.