Allemaal aan de app!

Niet elke vereniging of stichting heeft een eigen app. Zo kent een grote organisatie als de Hartstichting een applicatie die de locaties toont waar een AED-apparaat aanwezig is en de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken heeft een app ontwikkelt die aanwijzingen geeft bij het verlenen van eerste hulp. Mocht u ook plannen hebben om een smartphone-applicatie te ontwikkelen, dan kunt u het beste kiezen voor een Android-app. Smartphonebezitters met een Android-toestel zijn namelijk het meest fanatiek als het gaat om het downloaden van apps.

12 oktober 2011 | Door redactie

Veel Nederlanders zijn tegenwoordig praktisch vergroeid met hun smartphone; ze staan er mee op en gaan er mee naar bed. Dit biedt natuurlijk mooie kansen voor u. Naast het aanbieden van een website die ook voor smartphones toegankelijk is, kunt u ze bijvoorbeeld verleiden om uw app te installeren op hun mobiele toestel. Zo creëert u meer naamsbekendheid voor de organisatie en wie weet levert het nog extra inkomsten in de vorm van donaties op.

Androidgebruikers downloaden de meeste apps

De populairste smartphones zijn de Android-toestellen en de iPhone. Deze draaien op besturingssoftware van fabrikant Google.Helaas is het niet mogelijk een app te ontwikkelen die geschikt is voor beide typen. Als u beide doelgroepen wilt bedienen, zult u twee apps moeten creëren. Vindt u dat een beetje te veel van het goede, kies dan voor een Android-app. Androidgebruikers downloaden namelijk de meeste apps, volgens onderzoeksbureau Ovum. Het gaat dan vooral om gratis applicaties.

Bij betaalde apps heeft de iPhone de voorkeur

De iPhone is koploper als het om betaalde apps gaat. Als u dus toch al een vergoeding wilt vragen voor de app, dan heeft de iPhone weer de voorkeur. Heeft u concrete plannen om een app te (laten) ontwikkelen, houd er dan wel rekening mee dat u moet betalen om uw app in de appwinkel te krijgen. Zo betaalt u ongeveer € 18 om apps te mogen plaatsen in de Android Market (voor Android-apps).