Alternatief voor onbereikbaar 9292 bij problemen met reis

11 december 2017 | Door redactie

Door de winterse omstandigheden hebben reizigers vandaag veel problemen om op hun werk te komen. Een bijkomend probleem is de storing van routeplanner 9292. Er is een alternatief beschikbaar in de vorm van de app OV Info.

Reizigers hebben vandaag – en mogelijk ook morgen nog – veel problemen om op hun bestemming te komen. Degenen die niet thuis kunnen werken, worden geconfronteerd met files. Gebruikers van het openbaar vervoer krijgen te maken met een uitgeklede dienstregeling en uitgevallen treinen, bussen en trams. Vandaar dat er grote behoefte is aan reisinformatie. Maar laat de online routeplanner 9292.nl nu precies vandaag te kampen hebben met een hardnekkige storing! Daar sta je dan, bij een halte waar de bus maar niet verschijnt. Gelukkig is er een alternatief voorhanden. De gratis app OV Info biedt informatie over de vertrektijden en vertragingen van al het openbaar vervoer in Nederland. Het is dus niet mogelijk om er vooraf een route mee uit te stippelen, maar wel om te zien hoe laat de volgende bus of trein komt en of het al zin heeft om te vertrekken.

Voor Android en voor de iPhone

OV Info is zowel verkrijgbaar voor Android-gebruikers als voor bezitters van een iPhone. Volgens eigen zeggen zijn de makers onafhankelijk en baseren ze zich op de data die de vervoersbedrijven zelf aanleveren. Gebruikers geven de app op Google Play een 4,3. In iTunes krijgt hij 3,5 tot 4 sterren. Vooraf efficiënt een reis plannen (tool) scheelt onderweg veel kopzorgen.