Altijd op de hoogte van locatie van collega’s

Bent u vaak op zakenreis, dan is een smartphone tegenwoordig bijna onmisbaar. Hiermee kunt u bijvoorbeeld eenvoudig uw mail of de dienstregeling van het openbaar vervoer checken. Maar u kunt nu ook zien waar uw collega’s of externe zakenrelaties zich op een bepaald moment bevinden. Handig als u even snel iets wilt bespreken of samen wilt lunchen.

14 december 2010 | Door redactie

Met de applicatie Google Latitude kunt u zien waar u en uw collega's of zakenrelaties zich bevinden. U moet deze mensen wel in uw Google Latitude-lijst hebben staan. U kunt zelf kiezen aan wie u uw huidige locatie laat zien. Handig bijvoorbeeld als u op weg bent naar een congres waarvan u weet dat er nog enkele van uw collega's of zakenrelaties heen gaan.
De applicatie kan ook op de achtergrond blijven werken, dus nadat u de applicatie al heeft afgesloten. Hij blijft er dan voor zorgen dat de locatie van de mensen in uw Google Latitude-lijst bijgewerkt blijft.

Beschikbaarheid app

De Google Latitude app was al beschikbaar voor smartphones met onder andere het Android besturingssysteem en Blackberry's. Maar nu is deze applicatie ook beschikbaar gemaakt voor de iPhone.