Android-app verhelpt lege accu snel

Wanneer u met uw elektrische fiets onderweg bent naar uw werk, kan het u altijd overkomen; accu leeg. Daar staat u dan, zonder reserveaccu, en u weet eigenlijk niet waar het dichtstbijzijnde oplaadpunt te vinden is. Een nieuwe Android-app helpt u echter uit de brand. Laad.nl kan u vertellen waar u heen moet om uw accu te kunnen voorzien van nieuwe energie.

7 mei 2012 | Door redactie

Even vergeten thuis de accu van uw elektrische fiets op te laden en u heeft onderweg een probleem. Maar nu de elektrische vervoermiddelen langzaam terrein winnen, kan dat ook gelden als u op pad bent met uw elektrische scooter of zelfs auto. Het is dan meer dan handig als een app u kan vertellen waar het dichtstbijzijnde oplaadpunt te vinden is. U kunt in de app invoeren van welk vervoermiddel u de accu wilt opladen en vervolgens toont de app u de plekken waar u terecht kunt. Als het om een auto gaat, houdt de app rekening met de vraag of de laadpaal bezet is of niet. 

Ook oplaad-app voor de iPhone

Vaak duurt het even voordat de accu voldoende gevuld is om de reis te hervatten. Daarom laat de app ook locaties in de omgeving zien waar u even kunt gaan zitten voor een kop koffie of waar u in de tussentijd boodschappen kunt doen. Het is de bedoeling om hier binnenkort ook nog WiFi-punten in op te nemen. Bezitters van een iPhone konden overigens al langer een gratis app downloaden, namelijk Oplaadpunten. Gebruikt u toch liever de laptop, kijk dan bijvoorbeeld op Oplaadpalen.nl of Stekkerweb.nl.