App gaat de strijd aan met apps

Smartphonebezitters die geen enkele app op hun mobiele telefoon hebben staan, zijn een uitstervend ras. Maar hoe leuk en handig ook, sommige apps zijn onvervalste klikspanen. Neem nou de gratis versie van Angry Birds: terwijl u de forten van groene biggen aan het vernietigen bent, stuurt de app uw gegevens door. Het is dus maar goed dat er een app bestaat die uw gegevens afschermt voor andere apps.

15 december 2011 | Door redactie

Gratis apps zijn zowel zakelijk als privé handig om op uw smartphone te hebben. Jammer genoeg slaan gratis apps vaak uw gegevens op zodat zij die naar een server kunnen sturen. Beveiligingsbedrijf WhisperSystems vindt dit niet door de beugel kunnen, en komt met een app die uw gegevens beschermt. Nadat u de WhisperCore-app heeft geïnstalleerd, kunnen andere apps niet meer bij uw gegevens.

App stuurt valse informatie

Zodra een app uw gegevens opvraagt, geeft WhisperCore valse informatie op. De app die uw gegevens wil hebben denkt uw locatie en unieke identiteitscode te hebben, maar heeft in werkelijkheid nepinformatie. En als uw adresboek wordt opgevraagd, stuurt WhisperCore een leeg bestand. Voorlopig is de beschermengel alleen nog voor een aantal Android-toestellen beschikbaar, maar uitbreiding staat op stapel.