App verklaart de oorlog aan datalimiet

Mobiel internet is in een sneltreinvaart populair geworden. De ene na de andere provider neemt dan ook maatregelen om meer geld te verdienen aan mobiel internet. Helaas gaat dit ten koste van u. Afhankelijk van de provider zult u meer moeten gaan betalen voor mobiel internet, of u krijgt te maken met een datalimiet. Het antwoord op deze datalimiet is een nieuwe app die uw dataverbruik omlaag brengt.

3 mei 2011 | Door redactie

Voor wie een datalimiet opgelegd heeft gekregen door de provider, kan het geen kwaad om het dataverbruik te verminderen. U kunt dit bereiken door de gratis Onavo-app te downloaden. Dit is een app die al uw mobiel dataverkeer omleidt langs hun eigen (Israelische) Onavo-servers. Hierbij wordt overbodige informatie verwijderd, waardoor uw dataverbruik omlaag gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hogeresolutiebeelden, die zodanig worden verkleind dat ze geschikt zijn voor uw toestel. Volgens de makers kan het u tot 80% aan data schelen. Dankzij de statistieken kunt u gedetailleerd zien wat u verbruikt en hoeveel u bespaart.

App vooralsnog gratis

De Onavo-app is momenteel alleen beschikbaar voor de iPhone. Natuurlijk wordt er hard gewerkt aan een Android-versie. Gebruikers van de BlackBerry hebben al een vergelijkbare dienst. Onavo is vooralsnog gratis, maar het is niet duidelijk of dit in de toekomst zo zal blijven. De app roept wel privacyvragen op. Uw data komen namelijk langs de servers van Onavo. In hoeverre uw gegevens hierbij worden opgeslagen moet nog blijken. Hieronder kunt u alvast het promotiefilmpje van de app bekijken.