App voor uw kind op iPhone soms duur betaald

U heeft voortaan een extra reden om uw zakelijke iPhone uit de buurt van uw kroost te houden; het is voor kinderen erg makkelijk om in-app aankopen te doen. iTunes vraagt niet altijd om het wachtwoord bij het doen van een in-app aankoop, met alle gevolgen van dien. De oplossing is het uitschakelen van in-app aankopen op de iPhone.

9 januari 2013 | Door redactie

Uw kind een gratis spelletje laten spelen op uw zakelijke iPhone kan handenvol geld kosten. Veel gratis apps bieden de mogelijkheid om tegen betaling virtuele accessoires te kopen die het spel leuker of gemakkelijker maken. Deze in-app aankopen lopen via iTunes, dat gekoppeld is aan een creditcard.  iTunes vraagt helaas niet altijd om een wachtwoord voordat de aankoop definitief wordt gemaakt. Als u al ingelogd bent, duurt het een tijdje voordat uw sessie verlopen is en er opnieuw om een wachtwoord wordt gevraagd. Ondertussen kan uw kind naar hartenlust in-app aankopen doen op kosten van uw werkgever. Dat loopt al gauw op tot een flink bedrag. Een item dat € 45 kost, is niets vreemds meer.

In-app aankopen uitschakelen

U kunt uw kinderen op meerdere manieren tegen zichzelf beschermen. Uitloggen bij iTunes voordat u de iPhone aan het kind overhandigt is een mogelijkheid. In-app aankopen helemaal blokkeren is een optie die meer zekerheid geeft. Ga daarvoor naar Instellingen, Algemeen en kies dan voor Beperkingen. Voer de toegangscode in en schakel de optie Kopen vanuit apps uit.