Apple corrigeert uit de pas lopende apps

Ook bij zondagskind Apple gaat er wel eens iets mis. Er is begin juli een foutje in de App Store geslopen. Hierdoor zijn duizenden apps verkeerd geïnstalleerd op iPads en iPhones. De apps werken daardoor niet goed of crashen zelfs. Apple heeft de fout inmiddels gerepareerd, maar om de problemen op te lossen moet u de bokkende apps updaten

13 juli 2012 | Door redactie

Uw iPad of iPhone is niet compleet zonder apps. Heeft u toevallig in de afgelopen week nog apps gedownload, dan kan het zijn dat die zomaar crashen. Dat komt door een fout op de server, waardoor Apple’s app-winkels  – iTunes en de App Store – niet goed werkten. Ongeveer 114 apps zijn hierdoor op een verkeerde manier geïnstalleerd op apparaten van Apple. Populaire apps zoals Angry Birds Space en Instapaper horen ook bij de probleemgevallen.  

Apple zet updates klaar

Controleer dus of u een iOS-app heeft geïnstalleerd die mogelijk niet naar behoren werkt. Staat een van uw apps in de lijst, dan hoeft u alleen de update binnen te halen. In eerste instantie zei Apple dat de apps opnieuw geïnstalleerd moesten worden, maar omdat u met die methode gegevens kunt verliezen is er nu voor updates gekozen.