Apps aanpakken voor langere levensduur batterij

Met elke update naar een nieuwe versie van het besturingssysteem lijkt de levensduur van de batterij van uw smartphone korter te worden. Dat komt natuurlijk grotendeels omdat apps op de achtergrond van alles uitvoeren, ook als u ze niet actief gebruikt. Pak daarom apps aan om uw batterij langer mee te laten gaan.

11 juni 2014 | Door redactie

Als u de smartphone ’s ochtends oplaadt, is de batterij tegen de tijd dat u naar bed gaat alweer zo goed als leeg. Minder bellen en internetten helpt, maar de beste resultaten bereikt u door uw smartphone niet zelf te laten bepalen wat er allemaal achter de coulissen gebeurt. Apps maken bijvoorbeeld te pas en te onpas verbinding met het internet. U kunt u wel voorstellen dat naarmate het aantal apps toeneemt, de batterij het zwaarder te verduren krijgt. Schakel automatisch synchroniseren daarom uit. Als u een Android-toestel heeft, kunt u ook instellen hoe vaak een app verbinding mag maken met het internet.

Actieve apps afsluiten

Bekijk daarnaast welke apps allemaal actief zijn. De apps die wat u betreft niet actief hoeven te zijn, schakelt u simpelweg uit. Heeft u een Android-toestel, dan kunt u via de instellingen naar ‘Energiebeheer’. Daar ziet u ‘Batterijverbruik’ staan. Als u daarop tikt, krijgt u in detail te zien welke apps de echte energieslurpers zijn. Daar kunt u uw voordeel mee doen.