Apps vanaf uw pc installeren op de smartphone

Op uw zakelijke smartphone staan natuurlijk een paar handige apps. Waarschijnlijk heeft u die met uw smartphone gedownload zodat de applicatie meteen op uw mobiele telefoon stond. U kunt het ook anders aanpakken. Apps voor de Android kunt u namelijk vanaf uw vaste computer installeren op uw smartphone. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een Google-account.

25 augustus 2011 | Door redactie

Als u weet naar welke app u op zoek bent, is die met uw smartphone zo opgezocht in de Android Market. Maar als u gewoon eens wilt neuzen in de app-winkel, is het toch fijner om achter een vaste computer te zitten. Dat gepriegel op het kleine schermpje vraagt immers om veel geduld. Gelukkig kunt u apps ook vanaf afstand installeren op uw smartphone. U zoekt dan de app op die u op uw smartphone wilt en stuurt die vanaf de computer naar uw mobiele toestel.

Installeren app zo gebeurd

Hiervoor moet u uw Google-account koppelen aan de Android Market, als u dit niet al heeft gedaan. Ga naar de Android Market en meld u aan met uw Google-account. Zoek de app op die op uw smartphone moet komen en klik op ‘Installeren’. Er verschijnt nu een venster in beeld. Uw Android-toestel is hier al geselecteerd. U hoeft alleen nog maar op  ‘Installeren’ te klikken en de app wordt vanzelf geïnstalleerd op uw smartphone.