Bent u een gemiddelde dataverbruiker?

Op het moment dat de drie grote telecomproviders aankondigden datalimieten voor mobiel internetten in te voeren, werd inzicht in het eigen gebruik ineens belangrijk. Wat de gemiddelde gebruiker aan data per maand verslindt per maand bleef echter in nevelen gehuld. Langzaamaan wordt nu steeds duidelijker hoeveel data er maandelijks op de tablet en de smartphone wordt verbruikt.

16 februari 2012 | Door redactie

Als uw baas u op het hart heeft gedrukt om niet over uw datalimiet heen te gaan, dan kunt u misschien beter niet te veel werken op de tablet. Uit onderzoek van Cisco blijkt dat de gemiddelde tabletgebruiker in 2011 maandelijks 517 mb aan data verbruikte. Op de smartphone wordt gemiddeld 150 mb per maand gebruikt. Dat was in 2010 een stuk minder, namelijk 55 mb. Het is ook niet meer zo dat iPhone-eigenaren veel meer data opslokken dan bezitters van andere smartphones; Androidgebruikers zitten ondertussen aan evenveel mb’s per maand.

Dataverbruik zelf bijhouden

Bent u dus een gemiddelde gebruiker, dan hoeft u niet te vrezen dat u uw werkgever met een gigantische rekening opzadelt. 150 mb valt zelfs binnen de kleinste bundel. Om een beter inzicht te krijgen in uw dataverbruik kunt u natuurlijk ook een app downloaden. Die zijn in iedere app-winkel wel te vinden.