Bestrijd vuur met vuur op uw smartphone

U kunt de verleiding vast niet weerstaan om af en toe een handige app te installeren op uw smartphone. Als u deze apps gebruikt worden er tijdelijke bestanden opgeslagen op uw smartphone. Ze zeggen wel eens dat vuur met vuur bestreden moet worden. Die uitspraak gaat hier ook op. De tijdelijke bestanden die uw apps achterlaten kunt u verwijderen door het downloaden van een app.

25 maart 2011 | Door redactie

Als u internet gebruikt op uw smartphone, worden er tijdelijke bestanden opgeslagen in het zogeheten cache-geheugen. Deze cache-bestanden nemen ruimte in beslag, terwijl ze niet noodzakelijk zijn. U kunt ze dan ook verwijderen zonder dat dit problemen oplevert. De aCCleaner app zoekt in de apps op uw smartphone naar cache-bestanden en andere overbodige data-bestanden. Na activering ziet u een lijst met alle gevonden bestanden. U kunt deze in een keer verwijderen. U kunt ook handmatig kiezen welke u wel en niet wilt houden. 

Smartphonegeheugen vrijmaken

Met deze app maakt u weer ruimte vrij in uw geheugen. Ook zonder deze app kunt u cache-bestanden verwijderen. Door uw toestel van tijd tot tijd uit te zetten verdwijnen de meeste cache-bestanden.