Betalen voor WhatsApp in abonnementsvorm

Het hing al een tijdje in de lucht: u moet gaan betalen voor WhatsApp. De app was tot nu toe gratis te gebruiken voor Android, BlackBerry en Windows Phone. Voortaan zal WhatsApp het eerste jaar gratis zijn en daarna zal een abonnement € 0,89 per jaar gaan kosten. Wel biedt WhatsApp korting als u een abonnement voor meerdere jaren aanschaft.

20 maart 2013 | Door redactie

U moet gaan betalen voor WhatsApp. De dienst is voor Android, Windows Phone en BlackBerry alleen nog maar het eerste jaar gratis. Voor elk volgende jaar moet u een abonnement op WhatsApp afsluiten. U kunt kiezen uit drie abonnementsvormen. Zo betaalt u € 0,89 voor een jaar WhatsApp. Sluit u een abonnement af voor drie jaar, dan betaalt u € 2,40. Als u voor vijf jaar vooruit betaalt, moet u € 3,34 afdragen. iPhonegebruikers hoeven vooralsnog geen abonnement voor WhatsApp af te sluiten. Zij betalen bij aanschaf in de App Store eenmalig € 0,89.

Abonnement WhatsApp verlengen

Nu is de hamvraag: vanaf wanneer moet u gaan betalen? Als het goed is krijgt u een dezer dagen een update van WhatsApp. Zodra u die heeft geïnstalleerd, kunt u bij uw instellingen controleren tot wanneer uw gratis abonnement loopt. Op een Androidtoestel gaat u bijvoorbeeld naar Account en dan Betalingsinformatie. Niet alleen ziet u hier de verloopdatum staan, u kunt ook meteen verlengen als u dat wilt. Betalen kan via Google Wallet en PayPal.