Brussel vanaf 9 april sneller bereikbaar per trein

1 februari 2018 | Door redactie

De treinreis van Amsterdam naar Brussel zal vanaf 9 april 2018 sneller verlopen. Door gebruik te maken van het hogesnelheidsspoor, is de Intercity Brussel voortaan een klein half uur eerder in de Belgische hoofdstad.

De IC Brussel rijdt vanaf 9 april tussen Schiphol en Antwerpen over het hogesnelheidsspoor. Hierdoor boekt de trein een tijdswinst van 29 minuten (tool): van Amsterdam Centraal naar Brussel-Zuid duurt de reis voortaan 2 uur en 53 minuten in plaats van 3 uur en 22 minuten in de oude situatie. Dordrecht en Roosendaal komen door de wijziging te vervallen als Intercity Brussel-stop, Breda krijgt er juist een internationale verbinding bij.

Ook sneller naar Brussels Airport

Per trein naar Brussels Airport reizen, zal hierdoor ook sneller gaan. Een (zaken)reiziger doet er voortaan 2 uur en 27 minuten over om van Amsterdam op treinstation Brussels Airport-Zaventem te komen. Op de afbeelding hieronder is te zien hoe de oude en nieuwe routes lopen. Hieruit wordt ook duidelijk met welke frequentie de IC Brussel gaat rijden: 16 keer per dag, waarvan 12x vanuit Amsterdam Centraal en 4x vanuit Den Haag HS.

IC Brussel