Buitenlandse Zaken vanaf nu 24/7 bereikbaar

15 januari 2016 | Door redactie

Om Nederlanders die in het buitenland vertoeven altijd te kunnen ondersteunen, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een centraal telefoonnummer geopend. Op dit nummer is het ministerie 24 uur per dag, zeven dagen per week te bereiken voor hulpvragen en praktische tips.

Vanuit de hele wereld kan sinds 12 januari gebeld worden met het nieuwe contactnummer van Buitenlandse Zaken. Het telefoonnummer is (+31) (0)247 247 247, vanuit het buitenland inclusief het Nederlandse landnummer +31. Personen in nood of met dringende vragen kunnen hier op ieder moment van de dag terecht. Het ministerie is ook nog steeds bereikbaar per e-mail en Twitter (tool). De verwachting is dat ‘BuZa’ dagelijks 3.000 mensen telefonisch bij zal staan met raad en daad.

Bellen met ministerie van Buitenlandse Zaken 

Het zijn overigens niet alleen (zaken)reizigers (tool) die van het telefoonnummer gebruik kunnen maken. Nederlanders die in het buitenland wonen en buitenlanders die om welke reden dan ook naar Nederland willen, kunnen ook via het telefoonnummer voor informatie terecht bij Buitenlandse Zaken.