De batterij van uw iPhone kan heus langer mee

Leuk, een update naar iOS 7, maar niet als uw batterij vervolgens met de snelheid van het licht leegloopt. iOS 7 blijkt wat zwaar voor de iPhone 4 en in mindere mate de 4S-versie, wat goed te merken is aan batterijduur. Maar niet getreurd; met wat aanpassingen gaat de batterij van uw iPhone 4 of 4S weer langer mee.

17 juli 2014 | Door redactie

Heeft u de overstap naar iOS 7 al gemaakt op uw iPhone, dan kunt u last hebben van een snel leeglopende batterij. Vooral gebruikers van de iPhone 4 en de 4S klagen steen en been over de batterijduur van toestellen waarop iOS 7 staat. Gelukkig is alle hoop nog niet verloren; met een paar aanpassingen hier en daar, kunt u de levensduur van de batterij een boost geven.

Gouden tip voor betere levensduur batterij

De ‘gouden tip’ is om een paar overbodige iOS 7-functies op uw iPhone uit te schakelen:

  • Een mooi beginpunt is het automatisch verversen van apps uit te zetten. Het is namelijk niet nodig dat apps actuele gegevens ophalen als u ze niet actief gebruikt. Door naar uw instellingen te gaan en voor ‘Algemeen’ te kiezen, komt u in een menu waarin u ‘Ververs app op achtergrond’ kunt uitschakelen.
  • Er is ook een 3D-effect toegevoegd aan iOS 7. Dit ziet er leuk uit, maar heeft geen best effect op uw batterij. Uitschakelen doet u door weer naar ‘Algemeen’ te gaan, alleen kiest u dit keer voor ‘Toegankelijkheid’. Onder ‘Verminder beweging’ kunt u het effect uitzetten.
  • Als u toch in menu ‘Toegankelijk’ bezig bent, kunt u meteen ‘Verhoog contrast’ uitschakelen. Hierdoor verdwijnt het kleureneffect dat in iOS 7 onder andere in het berichtencentrum te zien is. Let op: alleen in iOS 7.1 kunt u van dit effect af komen.