De doedels van Google

Als u van plan bent om uw website te verfraaien met een ‘Doodle’, vergeet het dan maar. Google heeft patent verkregen op de Doodle. U kent ze wel, de creatieve manieren waarop Google wordt gespeld op de startpagina van het bedrijf. Het heeft Google overigens wel tien jaar gekost om dit patent te bemachtigen.

24 maart 2011 | Door redactie

Google is in 2000 begonnen met het uitbeelden van speciale gelegenheden in het Google logo. Door de populariteit van de Doodle duurde het natuurlijk niet lang voordat andere websites met hun eigen Doodles kwamen. Dit viel niet goed bij Google, waarop het bedrijf besloot patent aan te vragen. Ruzie om patenten is niets nieuws in de wereld van de technologie. Zo ligt Apple overhoop met meerdere partijen over het gebruik van de naam ‘app store’.

Klikken op de Google Doodle

Inmiddels plaatst Google regelmatig een Doodle voor een bijzondere gelegenheid. Als het u een keer niet duidelijk is wat Google probeert uit te beelden, kunt u op de Doodle klikken om hier achter te komen. PC Rendement selecteerde voor u enkele leuke Doodles uit de afgelopen jaren.

Google Doodles