Diefstal laptop uit bagagevak ook verzekerd

22 april 2016 | Door redactie

Als u op het vliegtuig stapt voor een zakenreis, neemt u de laptop met u mee in het passagiersgedeelte. U kunt de laptop dan in het bagagevak opbergen tijdens de reis. Uit een recente uitspraak van geschillencommissie Kifid blijkt dat het apparaat op die plek ook verzekerd is tegen diefstal of schade.

Dat uw werkgever verzekeringen heeft afgesloten voor de apparatuur die u meeneemt op zakenreis, betekent niet dat schade altijd wordt vergoed. Diefstal uit het bagagevak van een vliegtuig valt in ieder geval wel onder de verzekering. Geschillencommissie Kifid heeft hier namelijk een uitspraak over gedaan. Het geschil ging om een man die tijdens zijn vliegreis een laptop had opgeborgen in het bagagevak. Toen hij het vliegtuig wilde verlaten, bleek de laptop echter gestolen (tool) uit het bagagevak. De verzekeraar weigerde uit te keren omdat de man het apparaat buiten zijn zicht had opgeborgen.

Laptop gedekt tijdens reizen

Het Kifid kon zich niet vinden in de redenering van de verzekeraar en stelde de reiziger in het gelijk. Volgens de polis van de afgesloten verzekering was de laptop gewoon gedekt tijdens reizen. Dat de man zijn laptop in het bagagevak heeft gelegd, verandert hier niks aan, vindt het Kifid. Hoewel het veiliger is uw laptop van de zaak onder de stoel voor u te leggen, valt het apparaat dus ook nog onder de dekking van een reisverzekering als u die opbergt in het bagagevak.