Doorgeven verzuim aan UWV nóg eenvoudiger

13 mei 2011 | Door redactie

UWV is op de digitale toer wat betreft de handelingen rond het ziek en beter melden van werknemers. Hiervoor is Digi-ZSM ontwikkeld, dat staat voor digitaal, zeker, snel en makkelijk. UWV heeft dit digitale verzuimmeldsysteem onlangs aangepast, ter vermindering van de administratieve handelingen en verkorting van de wachttijden bij het doorgeven van verzuim.

Digi-ZSM bestaat uit twee producten: de Verzuimmelder en Digipoort. De Verzuimmelder is vooral bedoeld voor mkb-werkgevers met een beperkt aantal verzuimmeldingen per maand. De meldingen kunnen dan aan UWV worden doorgegeven na inloggen op het werkgeversportaal. Digipoort is bedoeld voor werkgevers die vanuit hun eigen administratiesysteem meldingen willen doorgeven aan UWV. Dit systeem is daardoor geschikter voor grote werkgevers die dagelijks meerdere verzuimmeldingen moeten doen.
Digi-ZSM biedt vooral voordelen als u zelf – in plaats van via een tussenpartij – het ziek en beter melden van werknemers aan UWV voor uw rekening neemt. Het digitaal doorgeven van verzuim scheelt u veel tijd en administratief gedoe.

Aanpassen software soms nodig

De recente wijzigingen in het verzuimmeldsysteem kunnen er bij gebruik van Digipoort overigens toe leiden dat aanpassing van uw software nodig is. Bij gebruik van de Verzuimmelder is zo’n aanpassing niet nodig.
Op de website van UWV kunt u terecht voor meer uitleg over het digitaal doorgeven van verzuimmeldingen. En u vindt er informatie over hoe u bijvoorbeeld op de hoogte kunt blijven van wijzigingen in het systeem.